2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

George Osborne: az Egyesült Királyság még nem áll készen arra, hogy elszakadjon az EU-tól

2017. augusztus 22. 17:36, utolsó frissítés: 17:36

George Osborne egykori kancellár az EU mellett áll ki olyan kérdésekben, mint az emberi jogok vagy a gazdasági, pénzügyi elszámolás. Mindemellett figyelmeztette régi kollégáit arra, hogy az Egyesült Királyság még nem elég erős ahhoz, hogy elszakadjon az Európai Uniótól.

Osborne, aki jelenleg a London Evening Standard hírportál szerkesztője, az országot szegényebbnek nevezte, azért mert a font értéke csökkent. Ezen kijelentését azzal támasztotta alá, hogy az EU-ból való kilépés után Nagy-Britannia már nem fog a gyorsan fejlődő országok közé tartozni, hanem éppen fordítva, a lassan fejlődő országok listájára kerül majd.

„A Brexit-kampány egyik hibája az volt, hogy azt hittük, Európának nagyobb szüksége van ránk, mint nekünk Európára, de az igazság az, hogy kölcsönösen szükségünk van egymásra, a tárgyalások során különösen Nagy-Britanniának átmeneti megállapodásokra van szüksége”- nyilatkozta George Osborne az Independetnek. Továbbá azt is hozzátette, hogy Nagy-Britannia nem áll készen arra, hogy 2019 tavaszán elszakadjon az Uniótól, mert még nem rendelkezik vámellenőrzéssel, mezőgazdasági fizetési rendszerekkel és olyan üzleti rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy ez az elszakadás megtörténjen. (independent)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS