2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentősen nőtt az egyiptomi vonatszerencsétlenség áldozatainak száma

2017. augusztus 12. 13:54, utolsó frissítés: 13:54

Negyvenkilencre emelkedett a pénteki alexandriai vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma - közölte az egyiptomi állami televízió.

Több mint 120-an sérültek meg, amikor egy Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról belerohant egy Port-Szaídból Alexandriába tartó, várakozó szerelvénybe egy állomáson. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja.

A szerencsétlenség pontos oka egyelőre nem ismert. Az al-Maszri al-Jóm napilap névtelen forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az ütközést hibás váltóállítás okozhatta. Az állami televízió szerint Hesam Aaraft közlekedési miniszter több vasúti tisztségviselőt felfüggesztett hivatalából a nyomozás idejére.

Egyiptom történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége 2002-ben történt, amikor Kairó közelében kigyulladt egy személyvonat, és mintegy 370 ember bennégett. Tíz évvel később Egyiptom déli részén egy szerelvény belerohant egy iskolabuszba, akkor 49-en haltak meg, köztük 44 gyerek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS