2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lövöldözés volt egy németországi szórakozóhelyen

2017. július 30. 10:50, utolsó frissítés: 11:17

Lövöldözés történt vasárnapra virradóra egy szórakozóhelyen a németországi Konstanzban, egy ember meghalt, hárman megsebesültek.

A Baden-Württemberg tartományban, a svájci határnál fekvő Konstanz rendőrkapitánysága és az ügyészség közös közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 34 éves férfi, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített.

A lövöldözés után elhagyta a helyszínt, és nem sokkal később rendőrök tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítettek. A kórházban belehalt sebesüléseibe. Eltalált egy rendőrt, ő nincs életveszélyben.

A szórakozóhely számos vendége pánikszerűen hagyta el az épületet a lövöldözés után - áll a közleményben, amely szerint nem lehetett tudni, hogy egy vagy több támadóról van szó, ezért különleges alakulatokat és egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek.

A támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyverrel nyitott tüzet.

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS