2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elsüllyedt egy menekülteket szállító gumicsónak az Égei-tengeren, többen meghaltak

2017. július 28. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

Elsüllyedt egy menekülteket szállító gumicsónak az Égei-tengeren a török Cesme üdülőváros és a görög Híosz sziget között, 7 ember megfulladt, köztük 2 nő és 5 gyerek - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség pénteken a parti őrségre hivatkozva.

A baleset csütörtökön késő este történt. Az incidensről egy vitorlás hajó tájékoztatta a török parti őrséget, amely három hajót és egy helikoptert küldött a bajbajutottak segítségére. A parti őrség 9 embert még ki tudott menteni a vízből: négy iraki, 3 szomáliai és 2 szíriai állampolgárt. A túlélőket a cesmei állami kórházba szállították.

Beszámolóik szerint a csónakban összesen 17 menekült és egy török csempész tartózkodott. Utóbbi a süllyedéskor úszva próbált kijutni a partra, ahol a parti őrök elfogták. Egy eltűnt menekültet még keresnek.

A tavaly március 18-án Brüsszel és Ankara között aláírt menekültügyi megállapodás következtében töredékére esett vissza a Törökországból a görög szigetekre tartó illegális bevándorlók száma és ritkává váltak a hasonló esetek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS