2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump továbbra sem fogadja el a hírszerzés megállapításait Oroszországról

2017. július 24. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

A Fehér Ház új kommunikációs igazgatója, Anthony Scaramucci szerint Donald Trump változatlanul nem fogadja el a hírszerzés megállapításait Oroszországról.

Anthony Scaramucci a CNN hírtelevízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét Donald Trump álláspontjáról, jóllehet szavai szerint az elnök így fogalmazott neki Oroszország beavatkozásáról a tavalyi választási folyamatba: "Hé, lehet, hogy ők voltak, de lehet, hogy nem ők voltak".

Az új kommunikációs igazgató hangsúlyozta: amint meglesz a biztonsági átvilágítása és hozzáférhet a hírszerzési jelentésekhez, ő is részletesen áttekinti az információkat, és majd után ad tanácsokat az elnöknek. "Ha van valaki, aki szuperkemény lesz Oroszországgal, az éppen Trump" - fogalmazott Scaramucci.

Bírálta egyúttal a médiát, mert az - álláspontja szerint - a "történet" állandó napirenden tartásával Donald Trump választási győzelmét akarja aláásni. Az elnököt egyébként sikeres üzletembernek és hatékony politikusnak minősítette. Szerinte "egy kicsit másként kell eljuttatni az üzeneteket, mint eddig". A pénteken kinevezett kommunikációs igazgató azt fejtegette, hogy "nyilvánvalóan kommunikációs probléma van". Jelentős változtatásokat ígért a Fehér Ház médiapolitikájában, javítani szeretné a kormányzat viszonyát a sajtóval, bár leszögezte: ha a sajtó "keménykedik velünk, mi is keménykedni fogunk". Hangsúlyozta továbbá, hogy véget vet a kiszivárogtatásoknak.

Scaramucci több televíziós csatornának is nyilatkozott vasárnap.

A CBS televízió Szemben a nemzettel című műsorában leszögezte, hogy "mindenkit kirúg", aki nem alkalmazkodik a kiszivárogtatásokat megakadályozni hivatott új előírásokhoz.

A Fox televíziónak adott interjújában szintén kifejtette, hogy "drasztikus lépéseket" tesz majd a Fehér Házból történő kiszivárogtatások megakadályozására, ezt egyik fő feladatának tekinti. A republikánusokhoz közelálló televízió műsorvezetőjének adott interjújában azt is hangoztatta, hogy "az orosz helyzetet felfújták". Ezzel kapcsolatban kitért azokra a sajtójelentésekre is, amelyek szerint Donald Trump és jogi tanácsadói azt tanulmányozzák, hogy az elnök hogyan részesíthetné kegyelemben önmagát, vagy legközelebbi munkatársait az orosz beavatkozások vizsgálatai után. Scaramucci leszögezte: erről szó sincs, Donald Trumpnak és munkatársainak nincs szükségük elnöki kegyelemre.

Trump szombaton Twitter-bejegyzésben írt arról, hogy "mindenki egyetért" abban, hogy az elnöknek "teljes kegyelmi jogköre" van. Jay Sekulow, Trump jogi tanácsadóinak egyike egyébként az ABC televízió Ez a hét című műsorában azt hangsúlyozta: egyáltalán nem foglalkoznak az elnöki kegyelmi hatáskör kérdésével. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS