2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utazási figyelmeztetést adott ki a külügy Horvátországra

2017. július 19. 09:50, utolsó frissítés: 09:55

A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Horvátországra. A külügyminisztérium felhívja a Horvátországba készülő román állampolgárok figyelmét, hogy a katasztrófavédelmi hatóságok szerint az Adriai-tenger térségében több helyen ég a növényzet, a tűzoltók nagy erőkkel próbálják megfékezni a lángokat.

A külügyminisztérium közleménye szerint a bozóttűz Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje és Zrnovnica települések környékén terjed.
Elszigetelten Split-Dalmácia, Zadar és Sibenik-Krin megyék területén is ég a növényzet.

A tűzvész miatt több tucat személy sérült meg, nagyrészt tűzoltók és helyi lakosok, akik a tűzoltásnál segédkeztek. Omis és Split környékén több turistának kellett elhagynia szálláshelyét.

Amennyiben romániai turisták bajba jutnának, azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot és kövessék a horvátországi hatóságok utasításait.

Jelenleg nyitva áll a forgalom előtt az A1-es Zagreb - Ploce - Dubrovnik közti autópálya és a D8-as országút is, amely összeköti az ország északi és déli részét.

Az útviszonyokról ezen a weboldalon lehet tájékozódni, de érdemes felkeresni a zagreb.mae.ro, www.mae.ro honlapokat is.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS