2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Schulz német kancellárként megvétózná az uniós költségvetést, ha nem fogad be mindenki menekülteket

2017. július 16. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam.
A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje erről a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertetve beszélt vasárnap Berlinben. A politikus szerint kiveszett a szolidaritás az EU-ból, ami "veszélybe sodorja Európa jövőjét".

Martin Schulz Magyarországot külön is kiemelve úgy érvelt: Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, az a két tagállam, amely "megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben". Márpedig a politikus szerint "aki nem fogad be menekülteket, és például pusztító adóversenyt folytat Németroszág ellen, az nem viselkedik szolidárisan, és nem számíthat a németek szolidaritására".

Németország az SPD kancellárjelöltje szerint hajlandó még több pénzt befizetni, "de ha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul", akkor kancellárként vétót emelne ellene. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS