2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Freedom House: a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a magyar kormány

2017. július 15. 09:58, utolsó frissítés: 10:01

A Freedom House emberi jogi szervezet szerint a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával.

Az amerikai központú szervezet a magyar kormánynak a civil szervezeteket érintő országos televíziós és plakátkampányára reagálva adott ki közleményt pénteken.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Michael Abramowitz, a Freedom House elnöke leszögezte: "határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ különösen a Nyílt Társadalom Alapítvány, illetve annak magyar születésű alapítója, Soros György ellen".

A Freedom House elnöke kiemelte, hogy Soros György szervezete azon munkálkodik, hogy biztosítsák az alapvető szabadságjogokat valamennyi magyar ember, köztük a kisebbségek tagjai számára is. A szervezet szerint nem helyénvaló, hogy a magyar kormány Soros politikai nézeteivel foglalkozik.

"A menekültek és a civil társadalom démonizálása a magyar kormány részéről sértő mindazok számára, akik fontosnak tartják az alapvető emberi jogok érvényesülését és a nyitott, demokratikus társadalmakat" - zárta közleményét a Freedom House. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS