2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Minority Safepack polgári kezdeményező bizottságának tagja a Régiók Bizottságának új elnöke

2017. július 14. 15:44, utolsó frissítés: 15:44

A FUEN és az európai kisebbségek régi barátját és partnerét, Karl-Heinz Lambertzet választották szerdán a Régiók Bizottsága elnökévé.

A belgiumi németajkú közösség volt miniszterelnöke, a Minority Safepack héttagú polgári kezdeményező bizottságának egyik tagja.

A FUEN elnöke, Vincze Loránt levélben gratulált Lambertznek megválasztásához, amelyben megjegyezte: az európai őshonos kisebbségek és nyelvi csoportok optimizmussal fogadták a hírt.

„A Régiók Bizottságának alapvető szerepe van a kisebbségvédelemben, mivel az európai őshonos kisebbségek jól behatárolt területeken élnek, sajátos történelmi, nyelvi és kulturális adottságokkal rendelkező régiókban. Éppen ezért a FUEN-nek szándékában áll létrehozni egy közös fórumot a kisebbségbarát és kisebbségi régiók számára” − írja levelében Vincze.

A FUEN elnöke hozzátette: a kisebbségek számára uniós jogalkotást kérő Minority Safepack aláírásgyűjtési kampányában, amelynek online része hétfőn indul hivatalosan, a FUEN nagymértékben számít a régiók erejére és segítségére az egymillió aláírás összegyűjtése során. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS