2019. december 13. péntekLuca, Ottilia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrökre támadtak palesztin merénylők Jeruzsálemben

2017. július 14. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

Három palesztin merénylő pénteken rálőtt két izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, az Oroszlános kapu közelében, a biztonságiak lelőtték a támadókat - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. A két rendőr a kórházban belehalt sérüléseibe.

A merénylők az al-Aksza- és a Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek tere, izraeli nevén a Templomhegy felől érkeztek. Az óváros Oroszlános kapujánál célba vették a rendőröket, majd visszamenekültek a mecsetek felé, de a biztonságiak üldözőbe vették és lelőtték őket.

A rendőröket kórházba vitték, ahol később belehaltak sérüléseikbe.

Az izraeli arab Umm al-Fahhem városból származó merénylők közül kettőnél géppisztoly, harmadik társuknál pedig pisztoly volt. A rendőrség lezárta a Templomhegyet, s bejelentették, hogy nem lehet megtartani a muszlimok számára kiemelten fontos pénteki imát a Mecsetek terén, ahol minden héten ezrek gyűlnek össze imára. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet.

A jeruzsálemi óvárosnál gyakran történnek merényletek, vagy merényletkísérletek. A múlt hónapban az óváros Damaszkuszi kapujánál palesztin merénylők halálra késeltek egy 23 éves női határőrt.

2015 ősze, a legújabb erőszakhullám kezdete óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 43 izraelit, valamint két amerikai turistát és egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 283 palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították. Izrael szerint az újabb erőszakhullám a palesztin politika miatt robbant ki. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráció vezet újabb és újabb merényletekhez. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS