2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump fia e-mailekkel bizonyítja, hogy egy orosz ügyvédnő Hillary Clintont terhelő információkat akart átadni nekik

2017. július 11. 23:41, utolsó frissítés: 23:41

Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden elektronikus levelek sorát hozta nyilvánosságra, amelyek azt bizonyítják, hogy Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnő valóban ígért a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről terhelő dokumentumokat, amelyeket az orosz főállamügyész bocsátott volna rendelkezésére.

Donald Trump legidősebb fia kedden délelőtt azt követően hozta nyilvánosságra az e-maileket, hogy Veszelnyickaja ügyvédnő az NBC televíziónak Moszkvában nyilatkozva tagadta, hogy ilyen jellegű dokumentumokat ajánlott volna.

Az ifjabb Donald Trump által nyilvánosságra hozott egyik elektronikus levélben - amelyet Rob Goldstone zenével foglalkozó reklámszakember küldött neki tavaly júniusban - az olvasható: "Oroszország főállamügyésze... felajánlotta, hogy a Trump-kampány rendelkezésére bocsát néhány hivatalos dokumentumot és információt, amely gyanúba keveri Hillary Clintont és oroszországi ügyleteit, s ez nagyon hasznos lehet édesapádnak".

Goldstone a levélben arról is ír, hogy "ez nyilvánvalóan nagyon magas szintű és érzékeny információ, de része annak a támogatásnak, amelyet Oroszország és kormánya nyújt Trumpnak".

A többi e-mailben a találkozó megszervezéséről, a moszkvai kapcsolattartóról - Emin Agalarov énekes-dalszerzőről és Donald Trumppal kapcsolatot kereső ingatlanfejlesztő édesapjáról, Araz Agalarovról - esik szó. Kiderül belőlük, hogy Araz Agalarov találkozott az orosz főállamügyésszel, és e találkozón merült fel, hogy a Trump-kampánytörzsnek átadnának Hillary Clinton oroszországi ügyleteiről szóló, terhelő tartalmú dokumentumokat. Goldstone levélben javasolta ifjabb Donald Trumpnak a közvetlen találkozót Emin Agalarovval, megjegyezve, hogy a javaslatot elküldhetné Donald Trumpnak is, de "mivel rendkívül érzékeny dolog, ezért azt akartam, hogy te tudj róla először". Trump fia elfogadta az ajánlatot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS