2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tűz ütött ki a salvadori pénzügyminisztériumban

2017. július 08. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Hatalmas tűz ütött ki pénteken a salvadori főváros, San Salvador északi részében található pénzügyminisztérium hármas épületegyüttesének egyik toronyházában, legalább két ember meghalt és 22-en megsérültek, mielőtt sikerült a lángokat eloltani - közölték a közép-amerikai állam tisztségviselői. Értesülések szerint egyesek a lángok elől menekülve ugrottak ki a kilenc emelet magas épületből

Salvador Sánchez Cerén elnök a salvadori televíziónak elmondta: a helyszínen egy ember vesztette életét, egy másik pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Hárman válságos állapotban vannak. A helyi médiában megjelent felvételeken látható volt, ahogy egy ember leugrott a minisztérium tetejéről, és egy alacsonyabb épület tetőszerkezetére zuhant. A mentőszolgálat szerint a súlyos sérüléseket szenvedett férfit kórházba vitték.
Carlos Fuentes, a mentőszolgálat szóvivője szerint néhányan a lángokban álló épület ötödik és hatodik emeletéről ugrottak ki. Mintegy 50 embert evakuáltak a minisztériumból, 25 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba vittek. Úgy tudni, néhányan csaknem két órán keresztül voltak bent az épületben.

A salvadori kormány helikoptereket küldött a toronyház felső emeletein rekedt emberek kimenekítésére. José Alfaro, a mentőszolgálat egy másik szóvivője szerint senki sem maradt az épületben. A tűz okát a hatóságok vizsgálják. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS