2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Merkel: a német soros elnökség kompromisszumra törekszik a G20 csúcstalálkozón

2017. július 06. 19:24, utolsó frissítés: 19:24

A G20 csoport soros német elnöksége kompromisszumra törekszik a tagok vezetőinek hamburgi csúcstalálkozóján, de nem akarja leleplezni a közöttük feszülő ellentéteket - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a rendezvény helyszínén.

A G20 csoport soros német elnöksége kompromisszumra törekszik a tagok vezetőinek hamburgi csúcstalálkozóján, de nem akarja elleplezni a közöttük feszülő ellentéteket - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a rendezvény helyszínén. A hamburgi nemzetközi vásár területén tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: a húszak feladata a globalizáció átalakítása olyan folyamattá, amely mindenki boldogulását szolgálja.

"Nem kell mindig veszteseknek is lenniük, ha vannak nyertesek", de ehhez a kereskedelem szabadságára és a klímaváltozás elleni küzdelem folytatására is szükség van - mondta Merkel a pénteken kezdődő értekezleten megtárgyalandó két leginkább vitatott témára utalva.

A 11. csúcstalálkozójára készülő G20 csoportnak eddig rendre sikerült az egyetértést demonstráló nyilatkozatot elfogadni. Előfordulhat, hogy Hamburgban ez nem sikerül. Ezzel kapcsolatban a kancellár kérdésre válaszolva jelezte, hogy még nem készült el a zárónyilatkozat, a dokumentumon dolgozó diplomatáknak erre két éjszaka áll a rendelkezésükre. (MTI)
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS