2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Potápi: ki kell terjeszteni a magyar családpolitika rendszerét a határon túlra is

2017. július 06. 09:15, utolsó frissítés: 09:15

Ki kell terjeszteni a családpolitika rendszerét a határon túlra, ahol a jövőben a külhoni magyarság intézményrendszerének megerősítésével, illetve a szülőföldön való boldogulás elképzelésének támogatásával számol a magyar kormány - jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán a felvidéki Martoson kezdődött szabadegyetemen.

Az államtitkár minderről a magyar kormány nemzetpolitikájának eredményeit ismertetve, s annak új eszközeit bemutatva beszélt az ötödik Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán, amelyet Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével és Menyhárt Józseffel, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökével együtt tartottak.

Potápi Árpád János elmondta: a nemzetpolitikában 2010 óta csak sikerekről lehet beszélni, ezt az utat folytatni kell, a hagyományos nemzetpolitika mellé időközben felzárkózott új eszközök bevonásával ráerősítve arra. Mint mondta, a családpolitikai rendszerének a határon túlra történő kiterjesztése már meg is kezdődött a babakötvény és az anyasági támogatás bevezetésével. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS