2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A spanyol hatóságok 11 nap után szabadítottak ki egy holland túszt az emberrablók fogságából

2017. július 03. 20:07, utolsó frissítés: 20:07

A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy szerb-horvát származású, holland állampolgárságú túszt az emberrablók fogságából a spanyol fővárostól délre található Casarrubios del Monte településen - közölte a spanyol belügyminisztérium hétfőn.

A tárca beszámolója szerint az áldozatot a kelet-spanyolországi üdülőhelyen, a tengerparti Lloret del Marban rabolták el még június közepén.

A férfi épp hazaérkezett, amikor otthona előtt az utcán többen megtámadták, ütlegelték, fegyvert fogtak rá, elkábították, és saját autója csomagtartójába tuszkolták. Az emberrablók rendőrségi mellényt viseltek.

A túsz felesége hamarosan kapott egy telefonhívást, amelyben 1,5 millió eurót követeltek tőle váltságdíjként. Az asszony azonnal értesítette a hatóságokat.

A nyomozók végül több száz kilométerrel távolabb bukkantak a túszejtők nyomára, és rajtuk ütöttek azon a napon, amikorra a váltságdíj átadását megbeszélték.

Az emberrablók közül négyet a helyszínen elfogtak, ötödik társukat egy nappal később Madridban vették őrizetbe.

A kelet-európai bűnözői bandát egy román orvos vezette, aki egy fővárosi kórházban praktizált, és onnan lopta a gyógyszereket, amelyekkel az áldozatot mindvégig elkábítva tartották. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS