2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bevándorlási törvényt ígér választási programjában Merkel pártja

2017. július 03. 15:07, utolsó frissítés: 15:07

Teljes foglalkoztatottságot és a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvényt ígér az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor kormányfő vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készített programjában, amelyet hétfőn mutattak be.

Angela Merkel a CDU és a CSU vezetőségének együttes berlini ülése után tartott tájékoztatón elmondta, hogy a teljes foglalkoztatottságnak megfelelő 3 százalék alatti munkanélküliségi rátát 2025-re kell elérni.

Arról is gondoskodni kell, hogy a német vállalatok által teremtett munkahelyeket mind betöltsék, ezért a következő ciklusban törvényt kell alkotni a képzett munkavállalók bevándorlásáról - mondta a CDU elnöke.

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy teljes az egyetértés a két párt között. Azonban a CSU a közös választási program mellett elkészít egy úgynevezett Bajorország tervet, amelyben az is szerepel, hogy be kell vezetni a menedékkérők befogadásának felső határát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS