2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Autójában robbantottak fel egy katonát Kijevben

2017. június 27. 11:11, utolsó frissítés: 11:11

Felrobbant egy személyautó kedden Kijevben, amelyet egy ukrán katona vezetett, és aki életét vesztette a detonáció következtében, a gépkocsi egy utasa pedig megsebesült - erősítette meg újságíróknak a hírt Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője.

A tisztségviselő egyelőre annyit közölt, hogy a fekete színű, Mercedes márkájú gépkocsit egy 1978-as születésű katona vezette, a nevét és rangját egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Szavai szerint a katona a robbanás következtében életét vesztette. A gépkocsi utasa egy idősebb férfi volt, akit sebesülésekkel kórházba szállítottak, de nincs életveszélyben.

Sevcsenko elmondta, hogy a rendőrség előzetesen terrorcselekménynek minősítette az esetet, de mivel katona az áldozat, az ügyben a katonai ügyészség nyomoz, bevonva az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársait. Azt is megerősítette, hogy a detonációt robbanószerkezet okozta, azt azonban, hogy milyen típusú volt a pokolgép, még nem tudták megállapítani a hatóságok.

A 112.ua ukrán hírtelevízió helyszíni tudósítása és a tévé internetes oldalán közzétett videofelvételek tanúsága szerint az autó teljesen kiégett, darabjai szanaszét repültek a robbanás következtében. A hatóságok a környéket lezárták forgalom elől a helyszínelés idejére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS