2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kettészakadt a francia jobboldal

2017. június 21. 13:53, utolsó frissítés: 13:53

Az Emmanuel Macron francia államfő politikáját támogatni kívánó jobboldali képviselők önálló frakciót alakítanak a nemzetgyűlésben a centrista UDI párt képviselőivel - jelentette be szerdán Thierry Solere, a csoport vezetője, aki az elnökválasztási kampányban Francois Fillon konzervatív jelölt szóvivője volt. Ezzel kettészakad a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak.

"Egy új frakció létrehozásán dolgozunk, amely új erő lesz a parlamentben" - mondta Thierry Solere, az UDI elnökével, Jean-Christophe Lagarde-dal tartott közös sajtótájékoztatóján a nemzetgyűlésben. A frakció "konstruktívan lép fel a kormány azon reformjaival szemben, amelyekre az országnak szüksége van" - tette hozzá.

Az új politikai erő a harmadik legnagyobb lesz a nemzetgyűlésben.

A Köztársaságiak 112 mandátumot szereztek a vasárnapi nemzetgyűlési választásokon. Képviselőik közül mintegy húszan indították a frakcióalapítási folyamatot, amelyhez csatlakozott az UDI 18 képviselője. Az új nemzetgyűlés hétfőn ül össze először, a frakciók kedden alakulnak meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS