2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

USR: váltópénzként használják a törvényeket Dragnea személyes érdekei miatt

2017. június 20. 20:28, utolsó frissítés: 20:28

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) közleménye szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) piaccá változtatta a parlamentet, ahol nemzeti törvényekkel kereskednek a párt elnökeinek személyes érdekei miatt.

"Elfogadhatatlan az a mód, ahogyan a PSD használta a törvényeket az RMDSZ-szel szemben, váltópénzként a Grindeanu-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány megszavazására, és ez az állampolgárok semmibevételét jelzi. Hétfőn és kedden hirtelen olyan RMDSZ-es törvénytervezetek jelentek meg a szenátus és a képviselőház napirendi pontjai között, amelyek közül egyesek legalább tíz évesek. A PSD-s honatyák siettek, hogy megszavazzák ezeket hétfő este, hogy meggyőzzék az RMDSZ-t, hogy támogassák a bizalmatlansági indítványt. A mai plenáris üléseket elhalasztották, amíg Liviu Dragnea és Kelemen Hunor befejezik a tárgyalásokat" - írja az idézett forrás.

A közlemény szerint egy egész ország nézte "tétlenül és tehetetlenül" a "tárgyalások nevetséges műsorát", amelyek este későn értek véget és reggel szét is estek.

"A PSD bebizonyította, hogy egyáltalán nem tiszteli a parlament szabályait és eljárásait, annak az intézménynek a szabályait, amely az ország lakosságát képviseli. Liviu Dragnea ezáltal csúfot űz a decemberi szavazatokból és nem képes kezelni a polgárok által kapott hatalmat. Az USR elítéli az RMDSZ magaviseletét is, mert kihasználva a bizalmatlansági indítványt, alvilági politikai megállapodásokat kötött volna a PSD-vel. Az RMDSZ, amelynek megvannak saját korrupt és inkompetens emberei úgy helyi, mint állami szinten, mindkét PSD-s táborral tárgyalt, miközben a magyarság érdekeit emlegették" - írja a közlemény.

Az USR támogatja az Európai Unió szintjén is elfogadott kisebbségi jogokat, de egy tisztességes és kompetens politikai osztályért harcol, ahol a törvényeket megvitatják és nem kereskednek ezekkel, írja a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS