2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Katar a diplomáciai kapcsolatok megszakításáról: hazugságkampány

2017. június 05. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Katar szerint igazságtalan és megalapozatlan, hogy az arab országok megszakították vele a diplomáciai kapcsolatokat. Hazugságkampánnyal igyekeznek gyámság alá helyezni - közölte hétfőn a közel-keleti emírség külügyminisztériuma.

A tárca közleménye szerint Katar, amely tagja az Öböl menti Együttműködési Tanácsnak, elkötelezett a szervezet alapokmányának betartása mellett, tiszteletben tartja más országok szuverenitását, és nem avatkozik azok belügyeibe.

Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Jemen és Szaúd-Arábia másként gondolja. A négy arab ország hétfőn mondta fel a diplomáciai viszonyt Katarral, belügyeikbe való beavatkozásra, nemzetbiztonsági okokra, valamint terrorszervezetek támogatására hivatkozva.

A katari hatóságok úgy vélekedtek, hogy médiakampány folyik ellenük azzal a céllal, hogy kárt okozzanak közel-keleti érdekeltségeinek. Ez utóbbival kapcsolatban kiemelték, megtesznek minden szükséges ellenintézkedést annak érdekében, hogy a történtek ne legyenek hatással az ország gazdaságára és a lakosok életvitelére. Ezzel összefüggésben egyben sajnálattal szóltak arról, hogy Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein is lezárta a vele szomszédos határokat és légtereket.

Katar apró félszigeten fekszik az öböl nyugati partján, szárazföldön csak Szaúd-Arábia felől érhető el. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS