2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump aggasztónak véli, hogy információk szivárogtak ki a manchesteri robbantásról

2017. május 25. 20:36, utolsó frissítés: 20:36

Rendkívül aggasztó a bizalmas információk kiszivárogtatása a sajtónak, a tetteseket felelősségre kell vonni - írta közleményében Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, miután a brit hatóságok bejelentették, hogy leállítják a manchesteri terrortámadás vizsgálata során begyűjtött értesülések megosztását az amerikai szolgálatokkal, ugyanis ezek rendre eljutottak a sajtóhoz.

"A kormányügynökségektől származó állítólagos kiszivárogtatások rendkívül aggasztóak" - közölte Trump.

Hozzátette, hivatalos vizsgálatot fog kezdeményezni az ügyben, az ilyen típusú információk kiszivárogtatása ugyanis komoly biztonsági fenyegetést jelent.

Kiemelte, az Egyesült Államoknak minden szövetségese közül Nagy-Britanniával a legszorosabb a kapcsolata.

Theresa May brit miniszterelnök korábban tudatta, a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján világossá fogja tenni Trump számára, hogy a biztonsági társszervek közötti értesüléseket "titokban kell tartani".

Az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland mellett Nagy-Britannia is részese az angolszász országok közötti, Five Eyes (Öt Szem) néven ismertté vált hírszerzési szövetségnek, amelynek keretében a felek titkosszolgálati információkat osztanak meg egymással. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS