2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump a Fülöp-szigeteki elnöknek: két atomtengeralattjáró állomásozik Észak-Korea közelében

2017. május 25. 09:16, utolsó frissítés: 09:16

A The New York Times értesülése szerint két amerikai atomtengeralattjáró állomásozik Észak-Korea közelében.

Az újság szerint erről Donald Trump elnök állítólag egy április telefonbeszélgetésben tájékoztatta Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnököt.

A The New York Times szerdai számában egy magát megnevezni nem akaró fehér házi tisztségviselőre hivatkozott, aki a lap szerint megerősítette a beszélgetésben elhangzottak valódiságát.

Donald Trump a többi között az észak-koreai elnökről beszélgetett Rodrigo Dutertével, megjegyezve:i: Kim Dzsong Un "játszadozik a bombáival, játékszereivel, nem teljesen tiszta az agya, egyik pillanatról a másikra megbolondulhat. Kínának kellene megtennie az utolsó erőfeszítéseket, hogy hagyja abba. Kína nagyon fontos szerepet játszhat majd ebben. ".

Trump elnök gratulált Dutertének azért "hihetetlen munkáért, amit a kábítószerprobléma megoldásáért tesz".

A The Intercept portál szerdán megszólaltatta Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátort, aki hangsúlyozta: nem ért egyet sem azzal, ahogyan Duterte elnök a kábítószerproblémát meg akarja oldani, sem pedig azzal a tekintélyelvű hatalomgyakorlással, amellyel irányítja országát.

Az amerikai lapok megjegyzik, hogy a Fülöp-szigeteki "drogellenes háborúban" gyakran mindenféle kivizsgálás nélkül ölnek meg feltételezett kábítószer-kereskedőket és -használókat. Becslések szerint 7-9 ezer embert öltek már meg. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS