2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

NATO-csúcs lesz Brüsszelben, először Donald Trumppal

2017. május 25. 09:03, utolsó frissítés: 09:03

Csúcstalálkozót tartanak ma a NATO-tagországok Brüsszelben, és ezen első ízben vesz részt Donald Trump amerikai, valamint Emmanuel Macron francia elnök.

Az angol nyelvű sajtó múlt héten arról cikkezett, hogy a csúcson nagyon korlátozni fogják a beszédek idejét, hogy Donald Trump oda tudjon rájuk figyelni. NATO-forrásokra hivatkozva a Foreign Policy azt írta, az elnök 2-4 percnél többet nem tud egyszerre odafigyelni egy témára, emellett attól is tartanak, hogy mit fog mondani - vagy twittelni.

A Politico azt írta, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint mindössze 12 másodperc az az időtartam, amire Turmp még oda tud figyelni. Oana Lungescu, a NATO egyik szóvivője ezt cáfolta.

Az ülésen az állam-, illetve kormányfők várhatóan megerősítik a védelmi költségek méltányos viselésére vonatkozó vállalásaikat, továbbá a terrorizmus elleni harc és a transzatlanti együttműködés melletti elkötelezettségüket.

Jens Stoltenberg, a szövetség főtitkára bemutatja a NATO új székházát is, továbbá felavatják az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások emlékére állított emlékművet és a berlini fal emlékművét. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS