2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump: együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot

2017. május 24. 20:25, utolsó frissítés: 20:25

Borzalmas helyzetben vagyunk, de együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Charles Michel belga kormányfővel folytatott tárgyalása előtt szerda este Brüsszelben.

Donald Trump nem sokkal korábban érkezett meg Brüsszelbe, és a repülőtérről egyenesen a királyi palotába ment, ahol egy rövid fogadási ünnepség után egyeztetést kezdett Michellel, akivel - mint az amerikai elnök közölte - "különféle problémákat" fognak megvitatni, elsősorban a terrorizmus kérdését.

Trump elmondta: mikor olyan tragikus eseményeknek vagyunk szemtanúi, mint az eheti manchesteri robbantás, akkor tudatosul, milyen fontos is megnyerni a harcot a terroristák ellen. "Győzni fogunk, 100 százalék" - tette hozzá.

Amerikai részről Rex Tillerson külügyminiszter és Herbert McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó vett még részt a találkozón, Michelt pedig Didier Reynders külügy- és Steven Vandeput védelmi miniszter kísérte el.

A helyszínen magas fokú a biztonsági készültség, a királyi palota körül kordonokat emeltek, a levegőben helikopterek köröznek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS