2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két lengyel állampolgár is meghalt a manchesteri robbantásban

2017. május 24. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Legalább két lengyel állampolgár meghalt a manchesteri terrortámadásban, egy lengyel pedig megsebesült - közölte szerda reggel a lengyel külügyi tárca azzal, hogy a tényt a brit hatóságok megerősítették.

Witold Waszczykowski külügyminiszter pedig az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozva elmondta: a két halálos áldozat az Ariana Grande koncertjén jelen lévő két lány szülei, akik a rendezvény végén gyerekeikért mentek. Az egyik lány felnőtt, a másik kiskorú, Waszczykowski közlése szerint a brit hatóságok és a manchesteri lengyel konzulátus gondoskodnak róluk. A külügyminiszter nem említette, hogy Nagy-Britanniában élő vagy odalátogató lengyelekről van-e szó.

A lengyel média viszont már kedden beszámolt egy, az Egyesült Királyságban családjával élő lengyel lánynak a Facebook közösségi oldalon tett bejegyzéséről, mely az eltűnt szülőknek közvetlenül a koncert előtt készült fényképét is tartalmazta. "Ha találkoztok szüleimmel, kérlek, adjatok hírt, mert nem láttuk őket a támadás óta" - írta.

Waszczykowski egy kedd délutáni sajtónyilatkozatában elmondta. hogy a terrortámadás után a manchesteri lengyel konzulátus arra figyelmeztette őt: a városban élő népes lengyel közösség miatt "fel kell készülni arra, hogy jöhetnek tragikus hírek lengyelekről".

A lengyel sebesültről a külügyminiszter elmondta, hogy ő is koncertet hallgató lengyel fiatalok apja. "Nehéz műtéten esett át, de minden jel szerint életben marad" - tette hozzá.

Beata Szydlo miniszterelnök szerdán Twitter-bejegyzésben fejezte ki részvétét a lengyel áldozatok iránt. "A terrortámadásban honfitársaink haltak meg, imádkozzunk értük" - írta a kormányfő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS