2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felmondott az Index főszerkesztője

2017. május 16. 18:14, utolsó frissítés: 18:14

Saját kérésére távozik az Dudás Gergely, az Index főszerkesztője. Utódja Tóth-Szenesi Attila eddigi politikai rovatvezető lehet, aki bizalmi szavazást kért kollégáitól – írja a Kreatív az Index.hu Zrt közleményére hivatkozva.

„A pár héttel ezelőtti tulajdonosváltás egyszerre jelent kicsit szerencsétlen és könnyen félremagyarázható hátteret a hosszabb ideje fontolgatott döntésemnek, illetve egy új fejezet lehetőségét a szerkesztőségnek is. Amihez én nagyon sok sikert kívánok, de az elmúlt időszakban – bármekkora közhely is – új kihívások már jobban eluralták a gondolataimat, mint az Index, így pedig nem lehet mégolyan jó csapatot sem vezetni” – fogalmaz Dudás a közleményben. Az egyelőre nem nyilvános, hogy Dudás hol folytatja

Dudás Gergely 13 évig dolgozott az Indexnél, négy éve vezette a szerkesztőséget. Korábban gazdasági rovatvezető és főszerkesztő-helyettes is volt.

Dudás utódjául Pusztay András lapigazgató a vezető szerkesztőkkel egyeztetve Tóth-Szenesi Attilát, a politikai rovat vezetőjét kérte fel, aki azzal a feltétellel fogadta el a megbízást, hogyha egy bizalmi szavazáson a szerkesztőség is megerősíti. Ez elektronikusan zajlik és 24 órán keresztül tart, így szerdán délután ér véget. Tóth-Szenesi 90 százalék fölötti támogatottsághoz kötötte, hogy elvállalja a szerkesztőség vezetését. (kreatív)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS