2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump óva intette a szivárogtatásoktól az elbocsátott FBI-igazgatót

2017. május 12. 18:18, utolsó frissítés: 18:18

Donald Trump amerikai elnök lényegében megfenyegette pénteken James Comey-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) héten elbocsátott igazgatóját, óva intve őt a szivárogtatásoktól, s a média munkáját kifogásolva felvetette a fehér házi sajtóértekezletek berekesztésének lehetőségét is.

Az elnök a péntek reggel írt Twitter-bejegyzéseinek egyikében támadta a volt FBI-igazgatót.

"James Comey, mielőtt szivárogtatni kezd a sajtónak, reménykedjen csak, hogy nem készültek +felvételek+ a beszélgetéseinkről" - fogalmazott az első Twitter-bejegyzésben az elnök.

Majd később újabb miniblog-bejegyzésben James Clappert, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DIA) volt vezetőjét idézve méltatlankodott: "Mikor lesz már vége ennek, ha maga James Clapper és mindenki más is, aki tisztában van a boszorkányüldözéssel, azt mondja, nincs összejátszás".

Trump ezzel Clapper szenátusi meghallgatására utalt, melynek során a volt hírszerzési csúcsfőnök azt mondta: nincs tudomása arról, hogy lenne bármiféle bizonyíték is Trump elnökválasztási kampánycsapata és Oroszország összejátszására.

Az elnök pénteken reggel összesen hét Twitter-üzenetet tett közzé. Ezek közül az egyikben az amerikai-kínai kereskedelemről írt, a többiben a Comey elbocsátása utáni helyzetre reagált.

Az egyik bejegyzésben azt pendítette meg, hogy talán a legjobb lenne berekeszteni az összes sajtótájékoztatót a Fehér Házban, és "a pontosság kedvéért írásban kiadni a válaszokat".

Az okot egy másik miniblog-bejegyzésben adta meg: "Nagyon aktív elnök vagyok, akivel rengeteg dolog történik, ezért lehetetlenség, hogy a munkatársak tökéletes pontossággal fogalmazzanak az emelvényen!"

Majd ismét a szerinte hamis híreket közlő médiát ostorozta, s egy újabb bejegyzésben azt állította, hogy az Oroszország és a Trump-csapat közötti összejátszás történetét a demokraták agyalták ki, hogy ezzel magyarázhassák választási vereségüket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS