2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbeszélést tartott Trump az orosz külügyminiszterrel

2017. május 10. 20:05, utolsó frissítés: 20:05

A szíriai kormányzat és Irán féken tartására szólította fel Oroszországot Donald Trump amerikai elnök Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel szerdán folytatott megbeszélésén a washingtoni Fehér Ház közleménye szerint.

Az amerikai elnök a megbeszélésen leszögezte, hogy szeretne jobb viszonyt kiépíteni Moszkvával. Donald Trump kiemelte, hogy szükség van az orosz-amerikai együttműködésre a szíriai konfliktus rendezése érdekében. Trump ezzel kapcsolatban szükségesnek mondta azt is, hogy Moszkva tartsa féken Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét, Iránt és ez utóbbinak a konfliktusban részt vevő "megbízottait".

Szergej Lavrov szerint az elnökkel és Rex Tillerson külügyminiszterrel folytatott tárgyalásain nem került szóba az Oroszország elleni szankciók feloldása.

Az orosz diplomácia vezetője a washingtoni orosz nagykövetségen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy hogy sem a Donald Trump elnökkel, sem pedig előtte Rex Tillerson külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseken nem került szóba az Oroszország elleni szankciók feloldása.

Lavrov úgy értékelte, hogy az amerikai elnök az Oroszországgal fenntartott viszonyában a "gyakorlatias" és "kölcsönösen előnyös" kapcsolatokat részesíti előnyben.

Az amerikai politikába történt állítólagos orosz beavatkozásról szóló történeteket Lavrov "fikciónak" neveztem míg Szíriáról azt mondta, hogy Moszkva és Washington egyetért abban, hogy a konfliktus lezárása érdekében együtt kell működniük. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS