2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Donald Trump az újabb észak-koreai rakétakísérletről: rossz!

2017. április 29. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben reagált az újabb észak-koreai rakétakísérletre. "Észak-Korea nem tartotta tiszteletben Kína és nagyra becsült elnökének kívánságait, amikor ma - bár sikertelenül - rakétát bocsátott fel. Rossz!" - írta az amerikai elnök.
Trump azért említette Kínát, mert Washington már többször kérte Pekinget, zabolázza meg Észak-Koreát. A kérésnek Kína - például észak-koreai szénimportja csökkentésével - megpróbál eleget tenni. Trump egy pénteken megjelent interjúban dicsérte is Hszi Csin-ping kínai elnököt, aki álláspontja szerint megpróbálja féken tartani Észak-Koreát. "Nagyon kitartóan próbálkozik, nem akar zűrzavart és vért látni, jó ember" - fogalmazott a kínai elnökről, akivel áprilisban a floridai Mar-a-Lagóban tárgyalt.

Japán az észak-koreai rakétafellövésről kormányszóvivőn keresztül közölte, hogy képtelen elfogadni a kommunista ország sorozatos provokációit. A dél-koreai hadvezetés pedig nyilatkozatban tudatta, hogy további információkat elemez a rakétakísérletről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS