2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A parlamentek közötti együttműködést szorgalmazta Biró Rozália Máltán

2017. április 27. 19:58, utolsó frissítés: 19:58

Biró Rozália, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke és Cristian Dumitrescu, a szenátus külügyi bizottságának elnöke vezette azt a küldöttséget, amely Románia Parlamentjét képviselte a Máltán zajló, április 26–28. közötti interparlamentáris konferencián.

Az Európai Unió kül,- és biztonságpolitikájával kapcsolatos tárgyalásokon a tagállamok, az európai parlamenti képviselők és az európai uniós bizottsági képviselők mellett Svájc, Izland, Albánia, Montenegró, Törökország képviselői is részt vettek. A kétnapos konferencia témái: az Európai Unió jelenlegi és 2017-es migrációs politikája, a populizmus és a propaganda elleni küzdelem, az Európai Unió védelmi akcióterve, valamint az EU és a NATO kapcsolatok jelene és jövője.

Biró Rozália az országos parlamentek közötti együttműködés szükségességére, az egyenlő rangú párbeszéd kötelezettségére, a kihívások megfogalmazására és a konkrét megoldást eredményező lépések, akciótervek leszögezésére, valamint azok gyakorlatba ültetésére hívta fel a figyelmet.

A máltai parlament elnöke, Luciano Buzutti megnyitójában az egységes EU-s stratégiák, akciótervek, a ránk váró kihívások közös vállalásának szükségességét hangsúlyozta. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS