2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Le Pen lemondott pártja elnökségéről

2017. április 25. 09:28, utolsó frissítés: 10:27

Átmenetileg lemondott a Nemzeti Front elnökségéről Marine Le Pen, aki a vasárnapi francia elnökválasztáson a második legtöbb szavazatot kapta, és ezzel bejutott a második fordulóba.

Le Pen már korábban is azt mondta, hogy ő nem pártja elnökjelöltje, és az általa sürgetett intézkedések nem pártja programpontjai, hanem a sajátjai. ”Mától nem vagyok tovább a Nemzeti Front elnöke. Elnökjelölt vagyok” – mondta a politikus a francia köztelevízió híradójában.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyezte, hogy Le Pen – a szavazatszerzés miatt – évek óta igyekszik megszabadulni attól, hogy pártja rasszista, antiszemita benyomást keltsen. Hétfői átmeneti lemondása a pártelnökségről is feltehetően szavazóbázisának szélesítését célozza.

A francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulóján a francia belügyminisztérium hivatalos végeredménye szerint Emmanuel Macron végzett az első helyen a voksok 24,01 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,3 százalékával. A második forduló május 7-én lesz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS