2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mintegy 40%-kal több menekült és bevándorló érkezett idén Olaszországba, mint tavaly

2017. április 19. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

Valamivel több mint 35 ezer ember érkezett már az év elejétől Olaszországba, majdnem 40%-kal többen, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte az olasz belügyminisztérium szerdán.

Január elseje és április 18. között 35 244 menekült érkezett Olaszországba. Ez 39,39%-kal több mint tavaly ugyanebben az időszakban. Több mint kilencven százalékuk Líbiából kelt útra és a dél-olaszországi partokra érkezett meg.

A férfiak és nők mellett több mint 3,5 ezer felnőtt kíséret nélküli kis- és fiatalkorú érkezett.

A legtöbben Bangladeshből, Nigériából, Gambiából, Elefántcsonpartról és Gambiából származnak. Ez az első alkalom, hogy a legnépesebb csoport nem afrikai országból, hanem az ázsiai Bangladeshből érkezett.

Olaszországban jelenleg több mint 177 ezer érkezőt látnak el. A legtöbbet közülük az olaszországi Lombardia, Campania, Piemonte, Lazio tartomány és Szicília fogadja be.

2015 óta valamivel kevesebb mint ötezer menedékkérőt helyeztek át Olaszországból más EU-tagállamokba a Brüsszel által ígért mintegy 40 ezerből.

Az olasz parlament április 12-én fogadta el az új migrációs rendszert, amelynek értelmében szigorítják és felgyorsítják a menedékkérelmek elbírálását és az illegális bevándorlók kiutasítását. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS