2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

151 településen nincs áram a hó miatt Ukrajnában

2017. április 19. 13:00, utolsó frissítés: 13:00

Hóesés, illetve havas eső és az erős széllökések miatt Ukrajnában 151 településen szakadt meg az áramellátás - közölte szerdán az ukrán katasztrófavédelem.

A jeges hó fákat döntött ki és villanyvezetékeket szaggatott le, emiatt nincs áram országszerte másfélszáz településen. Az áramkimaradások leginkább Ukrajna keleti felét érintik. Dnyipropetrovszk megyében 73, Harkiv megyében 38 településen szakadt meg a szolgáltatás, utóbbi területen hat óvoda és két iskola van áram nélkül. Nincs áram még Poltava megye 34, Herszon megye 4, valamint Kirovohrad és Zaporizzsja megyék egy-egy településén.

Ukrán sajtóforrások szerint az ország nyugati részén több településen ismét bekapcsolták a távfűtést. Több nagyvárosban, így a nyugat-ukrajnai Rivnében, csütörtöktől pedig az ország déli részén fekvő Mikolajivban szünetel a tanítás az iskolákban.

A kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében négy autópályán korlátozták a közlekedést a hófúvás miatt, a megyeszékhelyre, Dnyipróba (Dnyipetrovszk tavaly óta használt új neve) teherautók nem hajthatnak be.

Kijevben eközben szerdán a déli órákban egyelőre hétágra sütött a nap, bár hűvös van, csupán plusz 7 Celsius fokot mutattak a hőmérők, és felerősödött a szél is.

Meteorológusok szerint tavasz közepén Ukrajnában nagyjából tízévente fordulnak elő ilyen kései fagyok, mint a mostani. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS