2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A lelőtt tanárnő férje volt a San Bernardino-i lövöldöző

2017. április 11. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

A kaliforniai San Bernardino egyik általános iskolájában hétfőn elkövetett lövöldözés tettese a lelőtt tanárnő férje volt - jelentette be a rendőrség helyi idő szerint hétfő este. Korábbi hírek még arról szóltak, hogy az egyik diák lövöldözött. A legfrissebb közlések szerint a tettessel együtt hárman haltak meg, egy gyermek még súlyos állapotban van.

A rendőrség estére azonosította a lövöldöző férfit: az 53 éves Cedric Anderson belépett az általános iskola egyik osztályába, s egy szó nélkül rálőtt a tanárnőre, aki az az elvált felesége volt. A szintén 53 éves Karen Elaine Smith a 15, speciális nevelést igénylő tanulókat foglalkoztató osztály vezetőtanára volt.

A gyilkosság után Anderson öngyilkos lett. A tanárnő mögött álló két kisdiák is megsebesült, egyikük, a nyolcéves Jonathan Martinez a kórházba szállítás után meghalt. A másik gyermek állapota hétfőn este súlyos, de stabil volt.

A rendőrség közlése szerint Anderson az iskolába belépéskor átesett a szokásos ellenőrzésen, ám mivel az intézménynek nincs fémdetektora, a biztonságiak nem észlelték, hogy fegyver van nála. Az iskolát korábban nem érte semmiféle fenyegetés.

A város rendőrfőkapitánya, Jarron Burguan sajtóértekezletén elmondta, hogy a tettesnek priusza volt: családon belüli erőszakért, engedély nélküli fegyvertartásért és kábítószer jogtalan birtoklásáért már elítélték. Az iskolába magával vitt fegyverhez sem volt engedélye.

Anderson legalább hat lövést adott le, mielőtt magával is végzett.

Dale Marsden tanfelügyelő bejelentette: az iskola legalább két napig zárva marad.

Donald Trump amerikai elnök telefonon beszélt a 216 ezer lelket számláló város polgármesterével, Carey Davisszel, és minden szükséges támogatást felajánlott neki, illetve a városnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS