2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Belehajtott a tömegbe egy kamion Stockholm központjában

2017. április 07. 16:25, utolsó frissítés: 18:06

Behajtott péntek délután Stockholmban, az Ahlens bevásárlóközpont és a Drottninggatanote sarkán a tömegbe egy kamion, többen megsérültek - tudósít a BBC. Helyszíni források szerint lövöldözés is volt. A svéd rendőrség szerint több ember is megsebesült.

Az incidens péntek délután történt, romániai idő szerint valamivel 15 óra előtt a legnagyobb gyalogosövezetben. A helyszínen készült felvételeken füst látszik, a rendőrség lezárta a helyszínt és mentőhelikoptereket, nagy számban mentőautókat, és rendőrautókat vezényeltek ki.

A svéd királyi család együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és "megrendülve" vette tudomásul a történteket.

A svéd közszolgálati rádió tudósítása szerint három ember életét vesztette.

Részleteket egyelőre nem tudni.

Update: Stefan Lofven svéd miniszterelnök szerint minden jel arra mutat, hogy terrorcselekményről van szó. A halottak száma időközben ötre emelkedett, a svéd hírszerzés nagy számú sebesültről beszél. A történtek kapcsán Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök is megszólalt, mondva, hogy egy terrorcselekmény mindannyiunk, európaiak ellen irányul. A miniszterelnök bejelentette, hogy egy gyanúsítottat elfogott a rendőrség. Eddigi vizsgálatok szerint a merényletben használt teherautó lopott volt.
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS