2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Találtak egy pokolgépet a szentpétervári merénylő feltételezett társainál

2017. április 06. 14:14, utolsó frissítés: 15:40

A szentpétervári metrórobbantás gyanúsítottjának feltételezett tettestársainál találtak és hatástalanítottak pokolgépet a hatóságok az észak-oroszországi város egyik lakásában - jelentette rendvédelmi forrásra hivatkozva csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

Korábban a TASZSZ hírügynökség arról számolt be, hogy tűzszerészek hatástalanítottak egy robbanószerkezetet, amelyet egy szentpétervári lakóházban találtak. Az akció idejére a lakókat evakuálták.

Az Interfax szerint csütörtökre virradóra helyszínen őrizetbe vettek három közép-ázsiai embert, akiket megbilincselve vezettek el. A hírügynökség informátora úgy nyilatkozott, hogy az általuk bérelt lakásban talált pokolgép hasonló szerkezetű volt, mint amely hétfőn robbant fel a szentpétervári metróban, 14 ember halálát okozva és több mint félszázat megsebesítve.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az ügyről annyit közölt, hogy több olyan közép-ázsiai személyt azonosítottak, akik kapcsolatot tartottak fenn Dzsalilovval és a lakásukban tartott házkutatás során olyan tárgyakat foglaltak le, amelyek "jelentőséggel bírnak a nyomozás számára".

Csütörtökre nyolcra nőtt azoknak a személyeknek a száma, akiket az elmúlt két napban - a szentpétervári metrótámadás óta - szélsőséges iszlamista szervezeteknek való tagtoborzás miatt őrizetbe vettek Szentpéterváron. Azt a hatóságok nem közölték, hogy az érintetteknek közük van-e a hétfői metrórobbantáshoz.

A metróban elkövetett terrortámadás következtében 14-en életüket vesztették, több mint félszázan pedig megsebesültek, közülük nyolcnak az állapota még mindig súlyos. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS