2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öngyilkos merénylet volt Bagdadban, sok az áldozat

2017. március 30. 15:30, utolsó frissítés: 15:43

Legalább tizenöten meghaltak és harmincan megsebesültek egy öngyilkos merényletben csütörtökön Bagdadban pár órával az előtt, hogy az országba érkezett António Guterres ENSZ-főtitkár - közölte egy rendőrségi forrás.

A támadás Bagdad egyik déli negyedében történt. Az öngyilkos merénylő robbanószerrel megpakolt teherautóval a biztonsági erők ottani ellenőrzőpontjának hajtott. A detonáció a közelben lévő autókban is kárt tett. A kórházba szállított sebesültek közül többen súlyos állapotban vannak – tájékoztatott a rendőri forrás.

Nem sokkal később érkezett meg Bagdadba António Guterres ENSZ-főtitkár, aki találkozik Fuád Maszúm iraki államfővel és Haidar al-Abádi miniszterelnökkel is. A portugál politikus emellett tájékozódik az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni műveletek által érintett civilek humanitárius helyzetéről és a nekik nyújtott segítségről.

“A civilek védelme abszolút elsőbbséget kell, hogy élvezzen” – írta a városba érkezését követően a Twitteren Guterres.

Irakban eddig mintegy hárommillió ember kényszerült otthona elhagyására, közülük mintegy 300 000-en az Iszlám Állam ellen indított, az észak-iraki Moszult és környékét érintő ostrom következtében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS