2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petícióban követelik, hogy Melania Trump költözzön a Fehér Házba, vagy fizesse maga a védelmét

2017. március 30. 09:24, utolsó frissítés: 09:24

Több mint 225 ezren írták alá szerda estig azt a követelést, miszerint Donald Trump amerikai elnök felesége költözzön be a Fehér Házba, vagy ha nem, akkor fizesse ki a védelméről New Yorkban gondoskodó biztonsági szolgálat borsos árát.

A petíciót aláírók - nem tudni, hogy milyen kalkulációk alapján - úgy számolták, hogy Melania és fia, Barron Trump védelme New Yorkban napi 308 ezer dollárba kerül.

Az interneten szervezett aláírásgyűjtés szövege szerint a New York-i Trump-toronyban lakó First Lady védelmének költségét nem szabad tovább közpénzből finanszírozni most, amikor az Egyesült Államok államadósságának csökkentését kell elősegíteni.

A petíciót csütörtökön nyújtják át két demokrata szenátornak: a vermonti Bernie Sandersnek - aki a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton vetélytársa volt az elnökjelöltségért folyó küzdelemben - és Elizabeth Warren massachusettsi szenátornak.

Melania Trump már az elnökválasztási győzelem után jelezte, hogy nem rögtön költözik Washingtonba a Fehér Házba, mert az idei tanév végéig mindenképpen New Yorkban marad, hogy Barron kisfiuk nyugodtan, törés nélkül fejezhesse be a tanévet. Hétfőn - miután a kommunikációs igazgató szerződtetésével teljes lett a First Lady munkáját segítő csapat - a Fehér Ház bejelentette, hogy a tanév végén Melania Trump és a kisfia is beköltözik a Fehér Házba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS