2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gránátvetővel rálőttek Kárpátalja volt helyettes ügyészének a házára

2017. március 27. 13:37, utolsó frissítés: 13:37

Ismeretlen elkövetők gránátvetővel rálőttek hétfőre virradóra Ivan Kajlónak, Kárpátalja megye volt helyettes ügyészének a házára Nagyszőlősön - jelentette a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A kiadvány rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy a támadást kijevi idő szerint öt órakor követték el. Az incidensről egy helyi lakos tett bejelentést.

A helyszínre érkezett rendőrök megállapították, hogy a lakóháznak a teteje és a fala rongálódott meg. A támadás idején senki nem tartózkodott az épületben.

Ivan Kajlo nevét az ukrán média 2014-ben kapta fel, amikor a kijevi eseményeket követően a Jobboldali Szektor (PSZ) nevű paramilitáris ukrán nacionalista szervezet tagjai Ungváron botrányos körülmények között, az utcán arra kényszerítették, hogy mondjon le a megyei ügyész első helyettesi tisztségéről.

Gránátvetős támadást Kárpátalján legutóbb idén január végén követtek el, akkor Ungváron Vaszil Varcabának, a kárpátaljai rendőrség volt parancsnokának a házára lőttek rá ismeretlen elkövetők. A robbanástól tüzet fogott és leégett az épület tetőszerkezete. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS