2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elsüllyedt egy menekülteket szállító gumicsónak a török partoknál, 12-en meghaltak

2017. március 24. 17:11, utolsó frissítés: 17:11

Elsüllyedt egy menekülteket szállító gumicsónak pénteken az Égei-tenger partján fekvő Kusadasi török kikötővárosnál, 12 ember meghalt, köztük 5 gyerek és 2 nő - jelentette a Dogan török hírügynökség.

A parti őrség 7 menekült életét meg tudta menteni. A csónakban összesen 22 szíriai migráns és 2 török állampolgárságú csempész tartózkodott, de egyiküknél sem volt mentőmellény. Az érintettek Számosz görög szigetre próbáltak átjutni illegális úton. Az incidens során 3 menekült eltűnt, a hatóságok levegőből és vízen is keresik őket.

Miután a csónak felborult, a két csempésznek sikerült kiúsznia a partra és segítségért kiáltoztak. A rendőrség később őrizetbe vette őket.

A tavaly március 18-án Brüsszel és Ankara között aláírt menekültügyi megállapodás következtében töredékére esett vissza a Törökországból a görög szigetekre tartó menekültek száma és ritkává váltak a hasonló esetek. Ugyanakkor az Európai Unió és a Törökország között a közelmúltban kirobbant diplomáciai viszály hatására több török miniszter azzal fenyegetőzött, hogy elállnak az egyezménynek attól a pontjától, amely a menekültek visszatartásáról rendelkezik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS