2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lövöldözés volt a brit parlamentnél

2017. március 22. 16:57, utolsó frissítés: 2017. március 23. 09:34

Lövöldözés történt szerdán a brit parlamentnél. Az első jelentések több sebesültről szólnak, a parlament és a vele szomszédos képviselőház épületét a rendőrség kiürítette.

A szemtanúk a BBC szerint az épület közelében láttak egy késsel felfegyverzett férfit. Egy rendőrségi szóvivő a lapnak azt nyilatkozta, hogy a valakit lelőttek a képviselőház közelében.

A Reuters szerint az incidens előtt gyalogosok közé hajtott egy autó a Westminster hídon, legalább egy tucat embert ütöttek el. Utána egy késes támadó rohant a képviselőház épülete felé, állítólag őt ártalmatlanították a rendőrök.

Frissítés:

Új információk szerint az autó, amely a Westminster-hídon embereket ütött el, a képviselőház kerítésének hajtott, majd lövöldözés hallatszott Két embert lelőttek, közülük az egyiknél kés volt. Egy hivatalos tájékoztatás szerint egy rendőrt lelőtt a támadó, majd lelőtték őt; a The Guardian tudósítója szerint próbálják újraéleszteni a támadót.

A volt lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorsi a Westminster-hídon fekvő sérülteket filmezte le.


A legfrissebb információk szerint az udvaron két sérültet láttak el: az egyik a támadó, a másik pedig a megtámadott rendőr.

A parlament éppen ülésezett, amikor a támadás történt, az ülést felfüggesztették, a politikusokat és hivatalnokokat az irodáikba rendelték. Theresa May miniszterelnököt kimenekítették az épületből.

Frissítés 2.:

A Scotland Yard kiadott egy közleményt, amelyben jelezték, terrortámadásként kezelik a ma történteket.

A St. Thomas kórház szóvívője elmondta, az elgázoltak közül többen nagyon súlyos sebesüléseket szenvedtek el, egy nő pedig meghalt.

A BBC értesülése szerint meghalt az a rendőr, akire a merénylet elkövetője a brit parlament mellett rátámadt. Az információk szerint a támadó késsel, a rendőr fején ejtett sebet.

Frissítés 3.:

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a támadásnak, amelyet terrorcselekménynek minősítettek, húsz sebesültje és négy halálos áldozata van, köztük a támadó és az általa megsebesített rendőr.

Frissítés 4.:

Két romániai sérültje van a londoni terrortámadásnak, közölte a külügyminisztérium. Románia nagy-britanniai nagykövete, Dan Mihalache a Digi 24 hírtelevíziónak elmondta: a két személy sérülései nem súlyosak, csupán zúzódásokat szenvedtek.

Frissítés 5.:

A merényletben a legfrissebb információk szerint öten haltak meg, és legalább húszan megsérültek. Theresa May brit miniszterelnök szerda este bejelentette, hogy nem változik Nagy-Britanniában a terrorkészültség szintje.

A főparancsnok-helyettes szerint a rendőrség jelenleg abból a feltételezésből indul ki, hogy egyetlen merénylő volt. Nem sokkal korábban olyan médiaértesülések is felmerültek, hogy a merénylethez használt járműben ketten ültek.

(mti, bbc, reuters, guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS