2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lövöldözés volt a párizsi Orly repülőtéren: a támadót lelőtték

2017. március 18. 11:46, utolsó frissítés: 13:23

Update: Szélsőséges muzulmán lehetett a párizsi reptéren lelőtt férfi. Ugyanaz a férfi lőtt rá rendőrökre Párizs északi részén, mint aki elvette egy katona fegyvert az Orly repülőtéren. A rendőrség a Reuters hírügynökség szerint megállapította, hogy a két eset összefügg.

A férfi Észak-Párizsban, Stains-ban lőtt rá három rendőrre, menekülés közben pedig két autót is ellopott. A Reutersnek nyilatkozó, meg nem nevezett forrás szerint a francia hírszerzés és igazságszolgáltatás ismerte a férfit, akit szélsőségesként tartottak nyilván. (hvg.hu)


---------------

Egy férfi elvette egy, Párizs második legnagyobb repülőterét őrző katona fegyverét - számolt be a hvg.hu.

A férfit, aki miután elvette a fegyvert, egy üzletbe menekült, lelőtték – közölte a minisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg az incidensben, amit különösen súlyosnak minősítettek.

A légi kikötőt kiürítették a déli terminálban történtek után, az épületbe a rendőrség speciális egységei hatoltak be. Robbanószert is keresnek.

A hatóságok arra figyelmeztették az utazni készülőket, hogy ne közelítsék meg a repülőteret. Sok utas a beérkezett repülőgépeken ragadt, nem engedik őket kiszállni, amíg tart az épületek átvizsgálása.

A katona, akitől a férfi megszerezte a fegyvert, a Sentinelle művelet részeként tartózkodott az Orlyn. Ennek beindítását a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás után rendelte el a kormányzat – írja a Sky News. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS