2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hóviharok miatt kellett elhalasztani Trump és Merkel első talákozóját

2017. március 14. 09:51, utolsó frissítés: 09:51

Az Egyesült Államokban hétfő estétől várható hóviharok miatt keddről péntekre halasztották Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár washingtoni találkozóját - jelentette be a Fehér Ház szóvivője.

A találkozó pár nappal történő elhalasztásáról Sean Spicer szokásos napi sajtóértekezletén tájékoztatta az újságírókat. A szóvivő közölte: Trump elnök hétfőn telefonon beszélt Merkel kancellárral, s a döntést közösen hozták meg.

Mindezt a német kancellár is megerősítette Berlinben hétfő délután újságírók előtt.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékén hétfő estétől óriási téli hóviharok várhatók. A repülőtársaságok hétfőn már 1400 légijáratot töröltek, keddre pedig további 3900 járat törlése várható. A hóvihar hétfő estétől Washingtontól New Yorkon át Bostonig söpör végig, helyenként várhatóan tizenöt centiméteres hóval. Washingtonban, Baltimore városában, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban kedden szünetel a tanítás, Washingtonban jelezték, hogy a szövetségi hivatalok is zárva tartanak. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo elrendelte, hogy az állam illetékesei készüljenek fel a rendkívüli állapotra.

Donald Trump elnök és Angela Merkel kancellár péntekre elhalasztott megbeszélése az első személyes találkozó lesz a két politikus között. Washingtonban emlékeztetnek arra, hogy Merkelnek személyes jó viszonya volt Barack Obama volt elnökkel, míg a kancellár Donald Trumpról eddig csak bírálatokat fogalmazott meg. Trump elnök is jobbára csak kritikával élt a német kancellár-asszony politikáját illetően.

Washingtonban ennek ellenére érdeklődéssel várják Angela Merkelt, értesülések szerint Donald Trump elnök elsősorban a kancellárnak az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról szerzett személyes tapasztalataira kíváncsi. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS