2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legfőbb ügyészség a 13-as kormányrendeletről: kötelességünk feltárni az igazságot

2017. március 13. 18:40, utolsó frissítés: 19:55

A 13-as sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatos nyomozás folyamatban van, az eljárás során okiratok eltüntetése vagy megsemmisítése és hamis okirat kiállításának gyanúja miatt vizsgálódnak az ügyészek - mutat rá hétfői közleményében a legfőbb ügyészség.

A közlemény hangsúlyozza, a 2017/13 sürgősségi kormányrendelet elfogadásával kapcsolatos iratcsomót azt követően iktatták a legfőbb ügyészség kriminalisztikai osztályán, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) elhárította az illetékességet ebben az ügyben. A közlemény ugyanakkor emlékeztet, hogy a következő bűncselekmények elkövetésére irányuló gyanú merült fel az eljárás során: bűnpártolás, a kormány vagy egy minisztérium tevékenységével kapcsolatos adatok rosszhiszemű közlése a parlamenttel vagy az államfővel az államérdeket sértő tettek leplezése érdekében, okiratok eltüntetése vagy megsemmisítése, hamis okirat kiállítása.

A hatályos törvények értelmében az ügyészeknek kötelességük bizonyítékokkal szolgálni és feltárni az igazságot az általuk kivizsgált tettekkel és ezek elkövetésének körülményeivel kapcsolatban; az ügyészek által az eljárás során alkalmazott eljárásokat és az elrendelt intézkedéseket a bírói testületek vizsgálják felül - áll még a legfőbb ügyészség közleményében. (Agerpres.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS