2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A holland helyett francia zászlót égettek a dühös török tüntetők

2017. március 13. 17:18, utolsó frissítés: 17:26

A hétvégén feszültebbé vált a helyzet Hollandia és Törökország között, miután szombaton az Recep Tayyip Erdoğan melletti kampánygyűlésre érkező török külügyminiszter gépe nem szállhatott le Rotterdamban, majd a konzulátus előtt a rendőrök feltartóztatták és visszakísérték Németországba a török családügyi minisztert.

Mindkét török miniszter az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen szólalt volna fel, de a hollandok, akárcsak korábban a németek, nem kértek ebből. Erdogan a tiltások miatt egyszerűen lenácizta a hollandokat, a felhergelt törökök pedig azon álltak bosszút, amin tudtak. Hollandiában vízágyúkkal és lovasrendőrökkel oszlatták fel a tüntető törököket. Törökországban, Isztambulban a holland konzulátusról szedték le a zászlót.

Samsun városában pedig, ahol nincs holland konzulátus, úgy próbáltak tiltakozni a Hollandiában történt események kapcsán, hogy elégetik a holland nemzeti zászlót, de helyette egy francia lobogót gyújtottak fel, amelynek színei hasonlítanak a hollandéhoz.(444.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS