2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újságtulajdonos fizette le Saront?

2004. december 09. 11:50, utolsó frissítés: 11:50

Újabb korrupciós gyanú merült fel Ariel Saron izraeli kormányfő családja ellen: az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a rendőrség kihallgatta Ofer Nimrodi üzletembert, a Maariv izraeli napilap fő részvényesét, akit azzal gyanúsítnak, hogy hálapénzt fizetett a Saron családnak.

Nimrodit és a Maarivot ellenőrző ILDC holding egy másik vezetőjét a rendőrség több órán át hallgatta ki egy öt évvel korábbi ügy kapcsán, amely során állítólag 1,3 millió sékelt (300 000 dollárt) fizettek ki egy, a Saron család ellenőrzése alatt álló cégnek.

Az átutalás hivatalosan törvényes tranzakcióként szerepelt, de a rendőrség gyanúja szerint Nimrodi a pénzt "ajándéknak" szánta.

Az ügy különösen rosszkor jön Ariel Saron számára, pártjának, a jobboldali Likudnak a központi bizottsága ugyanis éppen ma szavaz az Izraeli Munkapárttal alakítandó nemzeti egységkormányról – a voksolás kimenetele kétséges. Az egységkormány létrehozása biztosítaná mindenekelőtt azt, hogy Saron jövőre végrehajthassa a Gázai övezetből és négy ciszjordániai zsidó településről való kivonulás tervét. (hvg/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS