2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Iszlám Állam rémtetteiről tájékozódik éves ülésén a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottság

2017. március 11. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet bűntetteinek kivizsgálását követelte Amal Clooney nemzetközi emberi jogi ügyekkel foglalkozó jogász pénteken New Yorkban, a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottság (CWS) éves ülésén.

A CWS jelenleg a hatvanegyedik ülésszakát tartja, és az idén kiemelt figyelmet szentelnek az Iszlám Állam (IÁ) rémtetteinek.

Amal Clooney, aki a terrorszervezet által elrabolt és megerőszakolt áldozatokat, köztük Nadia Murad Jazidi asszonyt képviseli, arra sürgette a világ nemzeteit, hogy ne hagyják büntetlenül az Iszlám Állam rémtetteit. Egyúttal felhívást intézett Haidar al-Abádi iraki kormányfőhöz, hogy küldjön levelet az ENSZ Biztonsági Tanácsának, amely ennek nyomán vizsgálatot indíthat az IÁ Irakban elkövetett bűncselekményei ellen.

Clooney hangsúlyozta, hogy nem elég az Iszlám Állam ellen a harctéren felvenni a küzdelmet, hanem brutalitásuk megmutatásával és a terroristák bíróság elé állításával meg kell semmisíteni a dzsihadista szervezet ideológiáját is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS