2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Baltás ámokfutó támadt emberekre Düsseldorfban

2017. március 10. 08:16, utolsó frissítés: 08:20

Megsebesítettek több embert baltával csütörtök este a németországi Düsseldorf főpályaudvarán - jelentették német hírportálok.

Egy rendőrségi szóvivő késő este a korábbi sajtójelentéseket pontosítva elmondta, hogy nem két, hanem csak egy gyanúsítottat fogtak el. Még vizsgálják, hogy lehettek-e társai.

A támadást a rendőrség egyelőre ámokfutásként tartja számon, terrorista háttérre utaló adatokat nem tártak fel. Az Index azt írja, egy súlyos pszichiátriai zavarokkal küzdő férfit vettek őrizetbe.

A támadásban egyes források szerint öten, mások szerint heten sebesültek meg, köztük egy 13 éves lány. A sérültek állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Megsebesült a feltételezett elkövető is, aki megpróbált elmenekülni a pályaudvarról, és a közelben elfogták. A Rheinische Post című düsseldorfi lap szerint súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A lap egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy egy 30-40 év közötti, németnek tűnő férfi lehetett a támadó. A BBC szerint "volt jugoszláv országból" származik a gyanúsított.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros központi pályaudvarára. A közlekedést leállították, a pályaudvart kiürítették, a vonatokat átirányították. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS