2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olaszországba 75%-al több bevándorló érkezik, mint tavaly ilyenkor

2017. március 06. 17:52, utolsó frissítés: 22:24

Januárban és februárban 15844 bevándorló érkezett az olasz partokhoz, ez 74 százalékkal több mint a tavalyi év ugyanezen időszakában - közölte a legfrissebb migrációs adatokat a római belügyminisztérium hétfőn.

Az idén érkezettek többsége - az általuk közölt származási adatok szerint - az afrikai Guineából, Nigériából, Elefántcsontpartról, Gambiából és Bangladeshből érkezett. Közöttük 1670 felnőtt kísérő nélküli kis- és fiatalkorú is érkezett.

Az olasz belügyi tárca információi szerint jelenleg több mint 176 ezer az Olaszországban különböző központokban, táborokban elhelyezett bevándorlók száma. Olyan személyekről van szó, akiknek még most folyik az azonosítása vagy esetleges menedékkérelmük elbírálása. Többségük, több mint 136 ezren ideiglenes szálláshelyeken tartózkodik, több mint 23 ezren menedékkérőknek fenntartott központokban. A legtöbb személyt (13 százalékot) Lombardia tartomány fogadja be.

Roberto Calderoli az ellenzéki Északi Liga politikusa emlékeztetett, hogy március első napjaiban már további 1500-an érkeztek a dél-olaszországi partokhoz. Hozzátette, ha a migrációs áramlat ilyen ütemben folytatódik, nem csak a tavalyi 181 ezres tömeget, hanem év végére a 300 ezret is túllépheti az Olaszországba érkezők Calderoli hangsúlyozta, hogy 2014 és 2016 között fél millióan érkeztek Olaszországba.

"Totális invázió ez, de nem menekülteké, ahogyan az olasz baloldal konokul ismétli, hanem illegális bevándorlóké, mivel az idén érkezett több mint 15 ezer között nincsen egyetlen szíriai vagy iraki sem, és tavaly is 953 volt a számuk a 181 ezer között. Afrikai migránsokról van szó, akik semmilyen háború elől nem menekülnek" - jelentette ki Roberto Calderoli. Az Északi Liga adatai szerint a tíz millió lakosú Lombardia tartomány 23 ezer menedékkérőt fogad be, és további 97 ezerre teszik a térségben tartózkodó illegális bevándorlók számát.

Az Északi Ligát vezető Matteo Salvini szombaton Nápolyba látogat. A dél-olaszországi városban a látogatással egy időben tömegdemonstrációt terveznek a bevándorlókk mellett, a rasszizmus ellen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS