2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szíriai ellenzék lelőtte a kormányhadsereg egyik harci gépét

2017. március 05. 10:00, utolsó frissítés: 10:00

A szíriai ellenzék lelőtte a damaszkuszi kormányhadsereg egyik harci gépét, amely török területen zuhant le, a pilóta katapultált - írta vasárnap a Daily Sabah című isztambuli lap.

Az újság szerint a gép roncsaira a dél-törökországi Hatay tartományban bukkantak rá a mentőalakulatok. A szombaton lezuhant repülő pilótáját ejtőernyőjétől 500 méterre találtak meg, kórházba vitték.

Erdal Ata, Hatay tartomány kormányzója elmondta, szombaton olyan hírek érkeztek, amelyek szerint egy katonai gép lezuhant Yaylacik település közelében. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a térségben nem haladt el a török légierő, illetve a török polgári repülés egyik gépe sem, arra a következtetésre jutottak, hogy gép szíriai lehet.

A török hadsereg egyik tisztviselője szerint a gépen csupán a pilóta tartózkodott, aki még szíriai terület felett katapultált.

A szíriai ellenzék időközben bejelentette, hogy lelőtte a damaszkuszi rendszer egyik repülőgépét. A katonai repülő előzőleg az észak-szíriai Idlib tartományt bombázta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS